Gravad Lax

3 kg Laxsidor 2 st på 1½ kg var.  Som varit fryst i minst 3 dagar)
1 ½ dl Strösocker
3 dl salt
1 dill bukett
nymald vitpeppar ca ½ dl
Rengör fisken från ben och skrapa bort fjäll men lämna skinnet. Blanda salt,socker och peppar. Lägg en av laxbitarna i en burk med hög kant och strö över “lagom” med saltblandningen och dillen. Lägg sidorna med köttet mot varandra. Ställ i kylen i  3 dygn vänd på den varje dag, smaka av efter dag 2 och se om den behöver saltas mer.

One thought on “Gravad Lax

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s