Tiramisu

Ingredienser
2 st Ägg
4 msk Strösocker
2-3 msk Amaretto (eller marsalvin eller konjak eller annan likör)
225 g Mascarpone
12 st Savoiardikex
1.5 dl Espresso eller starkt kaffe (kallt)
2 msk Kakao
3 tsk Kaluá eller amaretto (kan uteslutast)

Tillagning
Vispa äggulor och socker vitt och poröst, minst 5 minuter. Tillsätt amaretto och vispa ytterligare 5 minuter. Rör i mascarponeosten och fortsätt vispa ytterligare ca 5-10 minuter, tills smeten blir fast. Vänd sedan ner äggvitan som du vispat hård. Blanda kaffe och kaluá/amaretto , doppa en pensel i kaffet och pensla kexen med kaffe. Varva kexen med tiramisu krämen och låt stå i kylen ca 12 – 24 tim. Servera med pudrad kakao på toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s