LCHF Pizza

Ingredienser

Botten
4 dl Mandelmjöl
4 dl Rivenost
2 tsk Bakpulver
5-6 st Ägg
4 krm Salt

Tomat Sås
½ dl Krossade tomater
1 dl Passerade tomater
2 tsk Basilika
1 tsk Oregano
1 tsk Balsam Vinäger
2 st Schalottenlökar
1 stor vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
1 msk Smör
1 msk god olivolja
5 st Körsbärstomater

Toppning
2-4 dl Riven ost
3 stora Champinjoner
100 g Strimlat kött skinka eller Oxfile
100 g Mozzarella
50 g Ruccola

Tillagning
Finhacka löken & vitlöken dela tomaterna på mitten & stek i smör & olja ca 1 minut. I med tomatpuré stek ytterligare i en minut , slå över krossade& passerade tomater i med kryddor & balsamvinäger  Låt koka ihop i ca 10-15 min. Mixa torra produkter & ost, i med ägg rör till smed. Bred ut på ett bakplåtspapper till en fin rund pizza from bred ut tomatsås & toppa med skivade champinjoner, riven ost, skivad mozzarella med mera eller vad man nu vill ha på. Grädda  i ugn ca 8-15 min på 225 grader

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s