“French meet Italian” Köttfärslimpa

Ingredienser
Köttfärslimpa
600 g Köttfärs
3 st Äggulor
1 st Ägg
½ dl Grädde
1 msk Köttfond
1 tsk Salt
2 tsk Svartpeppar
100-150 g Brie ost
75 g Italiensk Salami
5 st Soltorkade tomater

Sås
½ dl Spad från Soltorkade tomater (med kryddbitar och lökbitar)
3 dl Creme Fraiche
2-3 tsk Rosépeppar
3 dl Grädde
2 tsk Tomatpuré
½-1 msk Balsamico Vinäger
Stänk av Worchestersås
½ tsk 3 Pepparmix (grönpeppar, Svart & Vitpeppar)
Salt

Tillagning Ugn på 200c
Blanda Ägg & grädde med kryddor & fond. Tillsätt i köttfärs rör till smet, sen fin hackar tomater & Salamin som du skivat tunt. Skiva brien till tunna skivor. Forma ut köttfärsen till rektangel på ett bakplåtspapper, fyll med ost,salami & tomater. Vik ihop till en limpa & in i ugn ca 20-25 min.

För såsen ta spadet , tomatpuré , Worchestersås & Creme fraiche. Vispa ihop så man inte ser att det är olja i såsen, tillsätt rosépeppar, 3mixen & grädde låt sedan sjuda i ca 5-10. Smaka nu av med balamico & salt.

Servera sedan allt detta med kokt broccoli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s