Kryddig köttfärslimpa med krämiga champinjoner

Ingredienser
400 g Nötfärs
200 g Fläskfärs
2 Äggulor
1 Ägg
2 msk Oxfond
1 msk Sambal Oelek
2 tsk Fin hackad dragon
300 g champinjoner
2½ dl Grädde
50 g Smör
Sherry
Salt & Peppar

Tillagning
Blanda ägg & äggulor med dragon, salt & peppar,fond & Sambal Oelek. Arbeta ihop köttet med äggröran, forma en limpa och grädda i ugnen 20 min på 200 grader. Skölj & hacka champinjonerna, smörstek med lite salt & peppar. Låt stekas under medelvärme ca 7 min, slå över en skvätt sherry låt koka bort. Slå på grädde en bit i taget så den blir tjock & krämig. Servera tillsammans med zucchini pasta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s