Låg & Hög Glasstårta

Ingredienser
2½ dl Grädde
1 dl Kessella
4 Ägg (gulan & vitan seprarerade)
2 tsk Vanilj frön
1 tsk Stevia
Salt

Tillagning
Vispa grädden fluffig & lätt hård rör ihop med kessellan till jämn smet. Blanda äggulan & vaniljen över vatten bad så det tjocknar lite. Rör ner i grädden, till sätt stevian. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en nypa salt & vänd ner i resterande smet. Försiktigt när du vänder runt så inte all luft från äggen försvinner. Häll upp i portionsformar eller stor from. Låt stå i frys ca 6-12 timmar. Servera med choklad sås & krossade macademia nötter & paranötter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chokladsåsen
100g 90% Choklad
1-3 dl Grädde
2-4 msk Rapsolja

Tillagning
Smält chokladen & 1dl av grädden med 2 msk rapsolja på svag värme. Rör till jämn smet och tillsätt mer grädde & olja om behövs tills jämn sås.

Detta funkar som en grund för LCHF glass också så du kan smaksätta hur du vill om du vill rära ner krossad choklad , smält nätter bär eller annat till en swirl så har du grunden här skippa bara vaniljen i vissa fall. Lycka till i Sommar LCHF:are!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s