Boeuf Bourguignon

Ingredienser
1½-2 kg Nötkött
280 g Bacon
20 st Fina smålökar/steklökar
1 Gul lök
4 st Morötter
500 g Champinjoner i stora tärningar
2 st Vitlöksklyftor
1 Flaska Rödvin  ( Vin tips ; Bordeaux Château de Seguin , B Bordô )
2 dl Kalvfond
4 msk Olja
3 msk Tomatpuré
2 st Lagerblad
2 tsk Timjan
1 Stjärnanis
1 msk torr Sherry
100 g Smör
Tillagning
Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar med tomatpurén i en stekpanna & lägg över i en rymlig gryta efter hand. Skär morötterna & skiva löken, stek lätt & lägg över i grytan. Häll över fond, vin, finhackad vitlök & kryddor & låt sjuda. Stek champinjoner i en stekpanna med smör, sherry, lite salt & peppar. Klipp bacon till små bitar & stek i stekpanna. Skala steklökarna & bryn lätt i smör. Lägg ner i grytan & låt allt sjuda i några minuter. Smaka av med salt & peppar eventuellt färskmalen muskotnöt. Servera med potatismos eller blomkåls mos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s