Fiskfond

Ingredienser
1 kg Fiskben
1 st Gul lök
3 st Morötter
1 st Fänkål
10 cm Palsternacka
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Olivolja
25 g Smör
3 st Lagerblad
½ kruka Dill
6 st Vitpepparkorn
2 tsk Havssalt
750 ml Torrt Vitvin
750 ml Vatten

Tillagning
Skölj fiskbenen ordentlig (om du har huvudet ta bort gälarna annars blir den bitter). Skölj & borsta Morötter,Fänkål,Palsternacka & hacka grovt med löken. Hetta upp smör & olja. Fräs grönsaker & hela vitlökar i 5 minuter. Lägg ner fiskbenen,lagerblad peppar, dill & fräs ytterligare 10 minuter. Häll över vin & vatten så det täcker benen. Låt sjuda utan lock i ca 1 timma. Sila av benen & låt reducera på svag värme i 1-4 timmar. Skumma bort slagprodukter & överflödigt fett under tiden det reduceras.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s