Tomatsoppa på saltad torsk

600 gram torsk
1 silverlök
2 morötter
2 selleristjälkar, ansade, spara de blekgröna inre bladen
2 vitlöksklyftor
1 liten torkad röd chili, söndersmulad
2 burkar plommontomater ca 800 gram
4 dl kycklingbuljong
havssalt och nymald svartpeppar
saften av 1 citron
ett litet knippe bladpersilja, stjälkar och blad för sig
Extra fin olivolja

Salta torsken med några nävar havssalt över natten och skölj sedan av dom innan användning i soppan. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök och persiljestjälkar. Värm en skvätt olivolja i en kastrull och tillsätt dom hacka grönsakerna, persiljestjälkarna och den torkade chilin. Låt grönsakerna svettas 15-20 minuter med lock på trekvart över kastrullen. Dom ska bli mjuka utan att få färg. Tillsätt tomaterna och låt sjuda 10 minuter, tillsätt kyckling buljong och låta koka upp.

Dela tomaterna med träslev till mindre bitar och lägg ner fiskfiléerna i soppan. Sjud sakta i 15 minuter tills fisken är klar. Smaka av med peppar, havssalt(om det behövs) och saften av en citron. Hacka persilje- och selleriblad och strö över soppan. Droppa över olivolja innan servering.

Torsksoppa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s