Klassisk Ratatouille

1 gul paprika
1 grön paprika
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
1 aubergine
1 zucchini
3 krossade vitlöksklyftor
2 stora kvistar bladpersilja, bladen och kvistarna för sig
Olivolja
Smör
Salt och färsk malen svartpeppar
tabasco för att smaka av med

Skala lökarna och hacka grovt med resten av grönsakerna. Finhacka vitlök och persiljekvistarna. Hetta upp olivolja och en rejäl klick smör i en gjutjärnsgryta, släng ner grönsakerna, vitlöken och persiljestjälkarna. Stek i några minuter under omröring, lägg på lock och sänk värmen. Låt svettas i cirka 15 minuter och häll sedan på krossade tomater. Låt sjuda under lock 20-45 minuter. Blir godare om det har tid att få sjuda länge. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Toppa med grovhackade persiljeblad innan servering.

Klassisk ratatouille

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s