Grekiska köttfärsspett med sallad och Tsatsiki

500 g nötfärs eller lammfärs
2 st ägg
2 msk creme fraiche
3 tsk kummin
1 näve färsk grekisk oregano
2 st vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
3 msk pofiber
2 tsk Olivolja
Trä spett

Lägg spetten i blöt. Vispa ihop ägg, creme fraiche och olivolja med pofiber Låt svälla i cirka 15 minuter. Värm en gjutjärn panna och torr rosta kumminen. Stöt kumminen i en mortel, finhackad oregano och vitlök och lägg ner i äggblandningen med salt och peppar. Blanda ner köttfärs och forma där efter runt spetten. Grilla i ca 3 minuter på varje sida, beroende på grillens värme. Servera med grekisk sallad och tsatsiki.

Grekisk sallad
1 huvud romansallad
1 rödlök
1/2 gurka
75 g körsbärs tomater
1 burk oliver av eget val
100 g fetaost
olivolja
färsk oregano
färsk malen svartpeppar

Hacka gurka och sallad, dela tomaterna i två och strimla rödlöken tunt. Blanda i en storskål med smulad eller tärnad fetaost. Ringla olivolja över och tillsätt hackad oregano och färsk malen svartpeppar.

Tsatsiki
3 dl grekisk yoghurt
1/2 gurka
3 st vitlöksklyftor
färsk malen svartpeppar
citron

Gröp ut kärnhuset från gurka och strimla fint. Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. Smaka av med ny mald svartpeppar och saften från en citron.

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s