Tunna ribs med ingefärsglaze

2 tunna revbensspjäll ca 800-1000g vardera
1 dl god olivolja
1 dl havssalt
10 svartpepparkorn
4 lagerblad
2 solo vitlök
3 gul lökar
Glaze
1 dl felix stevia ketchup
1 dl japansk soja
2 msk honung
2 msk finriven ingefära
1 liten solo vitlök, finriven

Koka upp 20 liter vatten i en storkastrull med olivolja, svartpeppar, lagerblad, krossad vitlök och klyftad gul lök. Lägg ner revbensspjällen och koka i 30 minuter, skumma av vattnet med jämna mellanrum. Blanda samtliga ingredienser för glazen. Pensla på revbenspjällen och grilla till en fin yta.

Tunna ribs med ingefärsglaze

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s