Kryddig lax på fräsh grönsaksbädd med krämig citrontimjan aioli

4  laxbitar
1 broccolihuvud
1 gul lök
1 knippe sparris
1 solo vitlök
1/4 kruka citrontimjan
1 msk sambal oelek
2 msk olivolja
1/2 dl hummerbuljong
25 g smör
salt och peppar

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
1/2 solo vitlök
1 msk citrontimjan
2 msk creme fraiche
citron saft
salt och peppar

Förkoka hackad broccoli och sparris i någon minut. Lägg ner i en smörad ugnsform tillsammans med skivad vitlök och lök. Marinera laxen i sambal oelek, citrontimjan, olivolja och hummerbuljong. Lägg laxen ovanpå grönsakerna och krydda med salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter på 175 grader.

Vispa ihop ägg, dijonsenap och olivolja till en tjock majonnäs. Vispa ner finhackad vitlök, creme fraiche och citrontimjan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s