Syrlig Äppelchutney

500 g skalade äpplen utan kärnhus
1/2 röd lök
1/2 röd chili
1 msk finriven ingefära
1 kanelstång
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
2 dl syltsocker
2 msk olivolja

Ta dom skalade äpplena och hacka till lagom så bitar. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs äpplena i några minuter. Tillsätt fin hackad chili, finhackad rödlök, finriven ingefära, kanelstången, vitvinsvinäger och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt syltsocker och koka i 3-5 minuter. Värm upp några glasburkar och häll ner den varma chutney och slut igen för att skapa ett vakuum. Låt svalna och stå i kyl tills användning.

wpid-2014-09-12-02.41.31-1.jpg.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s