Het morotssoppa med ingefära och vitlök

8 morötter
2 gul lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
2 msk grönsaksfond
1 l vatten
2 dl paprika och chili creme fraiche
2 dl grädde
Smör
Olivolja
Salt och svartpeppar

Skala och hacka morötter,vitlök och lök. Hetta upp smör och olivolja i en kastrull och fräs grönsakerna utan att dom får färg. Tillsätt riven ingefära och fräs en stund till. Häll på vatten och grönsaksfond, låt sjuda i ca 10 minuter tills morotsbitarna är mjuka. Tillsätt creme fraiche och grädde. Kör till en slät konsistens med matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med persilja och några stäng olivolja.

wpid-2014-09-24-06.30.10-2.jpg.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s