LCHF Pepparkakor

100 g smör
1 tsk flytande stevia
2 tsk kryddnejlika
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,75 dl kokosmjöl
2 äggvitor

Smält smöret tillsammans med kryddorna och stevia, ta av från värmen när smöret smält. Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en skål och rör ner i det smälta smöret. Låt stå och svälla i ca 30 minuter. Vispa äggvitan hårt och rör ner i smeten. Tillsätt kokosmjölet och blanda till en fast smet. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet över natten.
Kavla ut degen mellan två ark plastfolie. Ta ut kakor med formar och lägg på en plåt. Grädda i 5-8 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakorna ligga kvar på plåten och svalna. Sänk värmen till 100 grader och torka pepparkakorna tills de är torra ca 40-60 minuter. Låt ugnsluckan vara lite öppen under torkningen så att fukten kan komma ut. Se till att kakorna blir ordentligt hårda och torra. Låt svalna och förvara i tättslutande burk. Servera med ädelost och glögg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a comment